top of page

Hoe verloopt een traject? 

Na ons eerste contact maak ik heel graag kennis met de ouders in een gesprek en luister ik naar het verhaal over het betreffende kind. Samen komen we tot een hulpvraag waar ik mee aan de slag mag als het tussen ons klikt en we daartoe samen besluiten. Vervolgens vraag ik de ouders het intake formulier ingevuld te retourneren zodat ik alle gegevens en de wens rondom de hulpvraag duidelijk heb.


Per mail stuur ik de ouders een voorstel hoe de coaching eruit gaat zien en kiezen we een moment om kennis te maken met het kind als dat nog niet is gebeurd. Tot slot vraag ik van beide ouders een handtekening op een toestemmingsformulier.


Een coaching traject bestaat meestal uit een aantal sessies (meestal 6 tot 8) van een uur met het kind met tussendoor en als afsluiting een evaluatie met de ouders. De sessies vinden plaats bij ons thuis boven in de praktijk, het is ook mogelijk de sessies bij het kind thuis op een rustige plek te houden. We bespreken wat het beste bij de situatie past.


Mijn doel is erachter te komen wat er speelt bij het kind en het zelfvertrouwen te vergroten. De focus ligt niet op het probleem maar op wat wel goed gaat. Samen ontdekken we waar de kwaliteiten en sterke kanten van het kind liggen.


Ieder kind is uniek en heeft zoveel mooie eigenschappen en talenten gekregen.

Zo bijzonder om te zien dat een kind zich bewust wordt van zijn of haar eigen kunnen. We ontdekken dit samen met een spel, een voorleesboek, een gesprekje of door creatief bezig te zijn: steeds oplossingsgericht. Dat is mijn rol, een stukje meewandelen en meedenken zodat het kind met zijn of haar ouders weer zelfstandig verder kan gaan, de toekomst tegemoet.

Hoe verloopt een traject?: Diensten

Preventief programma dat kinderen van 5 tot 17 jaar helpt angsten de baas te worden en emotionele veerkracht op te bouwen. Individueel en in groepsvorm.

Vriendenprogramma.jpg
bottom of page